4 pers
400 gram | Älg typ innanlår, högrev |
3 msk | Olivolja |
Salt & peppar | |
Zest från 1 citron |
Älg: Hacka upp köttet i små bitar eller mal det i köttkvarn.
Lägg det direkt på en planka/ tallrik . Krydda med salt, peppar, citronzest och olivolja.
2st | Morötter, gärna färgglada |
1 st | Rödlök |
2 msk | Vitvinsvinäger |
1 msk | Olivolja fruktig |
Salt och peppar |
Grönsaker: Hyvla eller skiva morötterna tunt, fin strimla löken och vänd med vinäger, olja, salt och peppar. Låt ligga och dra i minst 5min, arrangera sedan på köttet.
200 g | Rågbröd |
50 g | Smör |
1 tsk | Chili flakes |
1 tsk | Oregano |
1 tsk | Rosépeppar |
Rågkrisp: Mixa rågbröd grovt, mortla kryddorna grovt. Stek brödet krispiga i en stekpanna med smör och kryddor. Smaka av med salt.
1 st | Jalapeño |
1 st | Ägg gula |
2 tsk | Dijonsenap |
1,5 dl | Matolja |
1 msk | Vinäger |
Emulsion: Brän jalapenon och tag av skalet, rena a ur kärnorna och skär ner i bitar.
Mixa samman ägggula, senap, vinäger och jalapeno. Tillsätt oljan i en fintråle tills den blir tjock, smaka av med salt, ev lite vinäger.
Fyll i spitspåse och arrangera på köttet vid servering.
100 g hyvlade skogschampinjoner
friterad lök
smörgås krasse
Arrangera på tallrik och garnera med hyvlade champinjoner, frittad lök och krasse