Tartar på älg med jalapeno, frittad lök, råg och morötter

4 pers

400 gramÄlg typ innanlår, högrev
3 mskOlivolja
Salt & peppar
Zest från 1 citron

Älg: Hacka upp köttet i små bitar eller mal det i köttkvarn.
Lägg det direkt på en planka/ tallrik . Krydda med salt, peppar, citronzest och olivolja.

2stMorötter, gärna färgglada
1 stRödlök
2 mskVitvinsvinäger
1 mskOlivolja fruktig
Salt och peppar

Grönsaker: Hyvla eller skiva morötterna tunt, fin strimla löken och vänd med vinäger, olja, salt och peppar. Låt ligga och dra i minst 5min, arrangera sedan på köttet.

200 gRågbröd
50 gSmör
1 tskChili flakes
1 tskOregano
1 tskRosépeppar

Rågkrisp: Mixa rågbröd grovt, mortla kryddorna grovt. Stek brödet krispiga i en stekpanna med smör och kryddor. Smaka av med salt.

1 stJalapeño
1 stÄgg gula
2 tskDijonsenap
1,5 dlMatolja
1 mskVinäger

Emulsion: Brän jalapenon och tag av skalet, rena a ur kärnorna och skär ner i bitar.
Mixa samman ägggula, senap, vinäger och jalapeno. Tillsätt oljan i en fintråle tills den blir tjock, smaka av med salt, ev lite vinäger.
Fyll i spitspåse och arrangera på köttet vid servering.

100 g      hyvlade skogschampinjoner
friterad lök
smörgås krasse

Arrangera på tallrik och garnera med hyvlade champinjoner, frittad lök och krasse

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skicka