Tartar på älg med jalapeno, frittad lök, råg och morötter

4 pers

400 gramÄlg typ innanlår, högrev
3 mskOlivolja
Salt & peppar
Zest från 1 citron

Älg: Hacka upp köttet i små bitar eller mal det i köttkvarn.
Lägg det direkt på en planka/ tallrik . Krydda med salt, peppar, citronzest och olivolja.

2stMorötter, gärna färgglada
1 stRödlök
2 mskVitvinsvinäger
1 mskOlivolja fruktig
Salt och peppar

Grönsaker: Hyvla eller skiva morötterna tunt, fin strimla löken och vänd med vinäger, olja, salt och peppar. Låt ligga och dra i minst 5min, arrangera sedan på köttet.

200 gRågbröd
50 gSmör
1 tskChili flakes
1 tskOregano
1 tskRosépeppar

Rågkrisp: Mixa rågbröd grovt, mortla kryddorna grovt. Stek brödet krispiga i en stekpanna med smör och kryddor. Smaka av med salt.

1 stJalapeño
1 stÄgg gula
2 tskDijonsenap
1,5 dlMatolja
1 mskVinäger

Emulsion: Brän jalapenon och tag av skalet, rena a ur kärnorna och skär ner i bitar.
Mixa samman ägggula, senap, vinäger och jalapeno. Tillsätt oljan i en fintråle tills den blir tjock, smaka av med salt, ev lite vinäger.
Fyll i spitspåse och arrangera på köttet vid servering.

100 g      hyvlade skogschampinjoner
friterad lök
smörgås krasse

Arrangera på tallrik och garnera med hyvlade champinjoner, frittad lök och krasse

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Skicka