Om oss

Hos oss på Mat & Vin erbjuder vi en harmonisk atmosfär i en inspirerande miljö. Här är ingen uppgift för liten, för specialiserad eller komplicerad. Nästan allt går att ordna och upplägget bestämmer vi tillsammans med er!

Lär känna oss lite bättre

Mat & Vin Slottsparken drivs av Marie Skogström. Företaget startades på hösten 1999 ute på Stolpaberga gård i utkanten av Malmö med Skånes bördigaste åkrar, hästhagar och naturen som närmaste granne. I ett lantligt kök med plats för 30 gäster skapades matlagningsaktiviteten med kärlek till råvaran och det spännande mötet mellan maten och drycken i största fokus. 

Tolv år senare var det dags att utöka verksamheten och vi flyttade in i vårt nyrenoverade mat- och vinhus i Slottsparkens lummiga trädgård. Vi har numera plats att förverkliga de flesta av våra matdrömmar och med 80 sittplatser inryms numera en hel del annat än bara matlagningsaktiviteter hos oss.

Peter J. Skogström

Kock / Entreprenör

Peter är för de flesta känd som Årets Kock 2006 och han är även olympisk mästare i matlagning. Innan Peter blev egen företagare arbetade han bland annat som kökschef på Kronovalls Slott och anrika Petri Pumpa. 

Peter driver sedan 2009 företaget Smarta Kök tillsammans med Patrik Alemo, som levererar vällagad lokal lunchmat på olika restauranger i Malmö och Lund. 

Ett av Peters stora intressen är jakt och fiske och nytt på meritlistan är att Peter tog sin sommelierexamen i december 2014. 2016 var Peter en av de tävlande i programmet Kockarnas Kamp på TV4, där han gick segrande ur tävlingen.

Marie Skogström

Kock

Marie är sedan 2020 coach för Svenska kocklandslaget samt ägare av Mat & Vin i Slottsparken.

Deltagit i kockarnas kamp 2017 men kanske mest känd som vinnaren av Kanal 5:s program Dessertmästarna 2013, men meritlistan är betydligt längre än så. Från PM & Vänner i Växjö till stjärnkrogar i London klättrade hon den tuffa vägen upp till chokladtillverkning på NK i Stockholm och vidare till Petri Pumpa.

Tävlingar som Coupe Dessert och Wilhelmina har genererat både första- och andraplatser och tre gånger har Marie tagit sig till semifinal i Årets Kock. Mellan 2003-2009 drev hon ”Skogströms kök & butik”, en liten saluhall med restaurang, stenugnsbageri och deli i Malmö – en omtalad oas som innehöll det mesta av livets goda!

Marie träffar ni hos oss på middagar och matlagningsaktiviteter när hon inte är i Stockholm och coachar landslaget eller konsultar :-)!

Fredrik Axelsson

Sommelier

Nu även IT-ansvarig och har hand om bokningarna. Med IHM Business School i bagaget styrde han sitt segel mot Kronovalls Vinslott för att jobba med marknadsföring och försäljning.

Väl där drogs han in i vinets magiska värld och utvecklade sitt sjätte sinne för dryck, som så klart kröntes med en sommelierutbildning. Alltsedan dess har det provats många drycker och skapats många historier.

Fredrik riggar festen, liten som stor, och har alltid en liten guldkornshistoria i bakfickan.

Det som gör magen glad gör också själen på gott humör

Mat- och vinkultur är vår affärsidé och utgör grunden för vår vision. För att visionen ska bli verklighet behövs mer än en affärsidé: ett inspirerande kök, mat- och vin experter, några av Skånes bästa kockar och högklassiga råvaror från lokala leverantörer, allt detta finner du hos oss på Mat & Vin.