Sotad röding
400 g | rödingfilé |
1 msk | socker |
1 msk | salt |
1 tsk | krossad rosepeppar |
1 tsk | krossad korianderfrö |
Fisk-Skär fisken i 4st batonger,
Blanda kryddorna och vänd med fisken.
Låt fisken stå ca 30 minuter ute i rums temp.
”Sota” bränn av den med en gasolbrännare och har ni inte det så halstra snabbt i en jätte varm panna på ena sidan.
Jalapeno och dillemulsion
1 st | äggulor |
1 tsk | dijonsenap |
2 tsk | vitvinsvinäger |
2 dl | matolja |
1/2 dl | hackad dill |
1 st | jalapeno |
Emulsion: Bränn jalapenon med en gasbrännare eller stek svart i en torr panna
Skölj och tag bort skinnet., kärna ur den och hacka i mindre bitar.
Mixa ägggula, senap och vinägern med dill och jalapeno Tillsätt oljan i en finstråle tills konsistensen ska bli som en tjock majonnäs, smaka av med salt och ev. mer vinäger.
Gari på kålrot – zucchini
lag på 1-1-1- risvinäger-socker-vatten med riven ingefära, korianderfrön och saffran
1/2 st | kålrot |
1/2 st | zucchini |
1/2 dl | strimlad ingefär |
1 ask | krasse |
dill |
Sallad
Hyvla kålroten och zucchini tunt på mandolin och strimla.
Strimla ingefäran och lägg ner allt i den varma lagen och låt svalna
lägg i den värma lagen.
Lägg upp och garnera med dill och krasse