125 g | Choklad, 60-70% fruktig |
125 g | Smör |
125 g | Florsocker |
40 g | Vetemjöl |
1 st | Ägg |
2 msk | Vätska typ apelsinsaft eller hallonpuré tex. eller sprit |
Beredning
Smält smöret i en kastrull tag åt sidan, rör ner hackad choklad och florsocker -sikta sedan i mjölet och rör sedan i resterande ing. Baka av i formar eller 1 en liten tårtform på 160° (muffins 8-10 min, tårta ca13-16min) ska vara krämig i mitten. Låt den svalna.
Vispad choklad & romgrädde
5 dl | Grädde 36%. |
150 g | Vit choklad, vit hackad |
4 cl | Rom eller ½ vaniljstång märgen urskrapad |
1. Koka upp grädden med vanilj om du vill ha det i och smält ner chokladen.
2. Vispa eller mixa smeten så att all chokladen smälter. Sila och ställt kallt minst 6 h.
3. Vispa upp till en vispad grädde och smaksätt med rom
Kanel inkokta körsbär
2 dl | körsbär, tinade |
4msk | Socker gärna syltsocker |
5 cm | Ceylonkanel |
Koka upp alla ingredienser och lägg sedan i körsbär. Låt sjuda i 2 min och låt svalna.
Vit choklad hyvlas till flakes på en mandolin eller med en potatisskalare. Pudra med en tesil över med frystorkade mixade bär om du vill :-)!