50 skorpor
100 g | smör |
0,5 g | saffran |
0,5 tsk | salt |
100 g | vit choklad |
6 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
1 dl | torkade blåbär |
3 st | ägg |
2,5 dl | socker |
över 60 minuter.
Beredning
Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Stöt saffran och salt i en mortel. Rör ner det i smöret.
Hacka choklad grovt. Blanda med mjöl, bakpulver och blåbär i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke.
Tillsätt saffranssmöret och äggvispet i mjölblandningen. Blanda till en ganska lös deg.
Dela degen i tre delar på mjölat bakbord. Forma till rullar. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt.
Ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter. Passa så att de inte bränns.Ta ut plåten. Sänk värmen till 75°C.
Skär längderna på snedden medan de fortfarande är varma till 1 cm breda skorpor. Lägg skorporna, med snittytan uppåt, på plåten.
Ställ tillbaka skorporna i ugnen och låt dem torka ca 1 timme.
Förvara skorporna i lufttät burk.