Maries curry sill

10 portioner

500 gInläggningssill, 5 minuter
1 dlMajonäs
1 dlGräddfil
2 mskCurry
1 dlSkivad rödlök
1/2 dlHackad dill
1 stRivet äpple
Knäckebröd, rivet äpple, dill och rödlöks ringar till garnering

Beredning;
Sila av spadet från sillen och dela på längden
Blanda ihop majonnäsen och gräddfilen med curry och akvaviten, lägg i sillen. Riv äpplet, skär dillen grovt och fin hacka lök och blanda väl med sillen, och låt stå i minst 1timme i kyl innan servering, smaka av efter en timme så att currysmaken är ”fin fin”.
Lägg upp på tex. knäckebröd med strimlat äpple, dill och rödlök, eller servera med knäcket vid sidan om.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Skicka