Sotad röding med gari på kålrot med jalapenmajjo

Sotad röding

400 grödingfilé
1 msksocker
1 msksalt
1 tskkrossad rosepeppar
1 tskkrossad korianderfrö

Fisk-Skär fisken i 4st batonger,
Blanda kryddorna och vänd med fisken.
Låt fisken stå ca 30 minuter ute i rums temp.
”Sota” bränn av den med en gasolbrännare och har ni inte det så halstra snabbt i en jätte varm panna på ena sidan.

Jalapeno och dillemulsion

1 stäggulor
1 tskdijonsenap
2 tskvitvinsvinäger
2 dlmatolja
1/2 dlhackad dill
1 stjalapeno

Emulsion: Bränn jalapenon med en gasbrännare eller stek svart i en torr panna
Skölj och tag bort skinnet., kärna ur den och hacka i mindre bitar.
Mixa ägggula, senap och vinägern med dill och jalapeno Tillsätt oljan i en finstråle tills konsistensen ska bli som en tjock majonnäs, smaka av med salt och ev. mer vinäger.

Gari på kålrot – zucchini
lag på 1-1-1- risvinäger-socker-vatten med riven ingefära, korianderfrön och saffran

1/2 stkålrot
1/2 st zucchini
1/2 dlstrimlad ingefär
1 askkrasse
dill

Sallad

Hyvla kålroten och zucchini tunt på mandolin och strimla.
Strimla ingefäran och lägg ner allt i den varma lagen och låt svalna
lägg i den värma lagen.
Lägg upp och garnera med dill och krasse

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skicka