Saffrans skorpor med norrländska torkade blåbär & vit choklad

50 skorpor

100 g         smör
0,5 gsaffran
0,5 tsksalt
100 gvit choklad
6 dlvetemjöl
1 tskbakpulver
1 dl torkade blåbär
3 st ägg
2,5 dlsocker

över 60 minuter.

Beredning

Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Stöt saffran och salt i en mortel. Rör ner det i smöret.
Hacka choklad grovt. Blanda med mjöl, bakpulver och blåbär i en bunke.  Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke.
Tillsätt saffranssmöret och äggvispet i mjölblandningen. Blanda till en ganska lös deg.

Dela degen i tre delar på mjölat bakbord. Forma till rullar. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt.
Ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter. Passa så att de inte bränns.Ta ut plåten. Sänk värmen till 75°C.

Skär längderna på snedden medan de fortfarande är varma till 1 cm breda skorpor.  Lägg skorporna, med snittytan uppåt, på plåten.
Ställ tillbaka skorporna i ugnen och låt dem torka ca 1 timme.
Förvara skorporna i lufttät burk.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skicka