Om Oss

Lite skryt

Mat & Vin Slottsparken drivs sedan 1999 av Peter och Marie Skogström. Det startade på Stolpaberga gård i utkanten av Malmö med Skånes bördigaste åkrar, hästhagar och naturen som närmaste granne. I ett lantligt kök med plats för 30 gäster skapades matlagningsaktiviteten med kärlek till råvaran och det spännande mötet mellan maten och drycken i största fokus.

Tolv år senare var det dags att utöka verksamheten och vi flyttade in i vårt nyrenoverade mat- och vinhus i Slottsparkens lummiga trädgård. Vi har numera plats att förverkliga de flesta av våra matdrömmar och med 80 sittplatser inryms numera en hel del annat än bara matlagningsaktiviteter hos oss.

Mat- och vinkultur är vår affärsidé och utgör grunden för vår vision. För att visionen ska bli verklighet behövs mer än en affärsidé: Ett inspirerande kök, mat- och vin experter, några av Skånes bästa kockar och högklassiga råvaror från lokala leverantörer, allt detta finner du hos oss på Mat & Vin.

Peter J. Skogström
Vinnare av "kockarnas kamp" 2015

Peter är för de flesta känd som Årets Kock 2006 och han är även olympisk mästare i matlagning. Innan Peter blev egen företagare arbetade han bland annat som kökschef på Kronovalls Slott och anrika Petri Pumpa. Peter driver sedan 2009 företaget Smarta Kök tillsammans med Patrik Alemo, som levererar vällagad lokal lunchmat på olika restauranger i Malmö och Lund. Ett av Peters stora intressen är jakt och fiske och nytt på meritlistan är att Peter tog sin sommelierexamen i december 2014. 2016 var Peter en av de tävlande i programmet Kockarnas Kamp på TV4,  där han gick segrande ur tävlingen. Peter@matovin.com

Marie Skogström
Dessertmästare

Marie är mest känd som vinnaren av Kanal 5:s program Dessertmästarna 2013, men meritlistan är betydligt längre än så. Från PM & Vänner i Växjö till stjärnkrogar i London klättrade hon den tuffa vägen upp till chokladtillverkning på NK i Stockholm och vidare till Petri Pumpa. Tävlingar som Coupe Dessert och Wilhelmina har genererat både första- och andraplatser och två gånger har Marie tagit sig till semifinal i Årets Kock. Mellan 2003-2009 drev hon ”Skogströms kök & butik”, en liten saluhall med restaurang, stenugnsbageri och deli i Malmö - en omtalad oas som innehöll det mesta av livets goda! Marie träffar ni hos oss på middagar och matlagningsaktiviteter när hon inte är ute och håller kurser runt om i Sverige. 

Marie@matovin.com


Lisa Nilsson
Sommelier

Vår sommelier och bokningsansvariga på Mat & Vin. Gick under sin sommelierutbildning år 2009 ut som kursetta med höga poäng. En kvinna med skarpa smaklökar som alltid är på jakt efter nya mat och dryck kombinationer som får änglarna i gomseglet att spela ljuv musik. Passionerad matlagare med smak för det söta. Hemma hos Lisa finns nästan alltid en nygjord glass eller en jäsande bulldeg, hon är som gjord för att skapa en välkomnande atmosfär.

Lisa@matovin.com

Fredrik Axelsson
Sommelier

Nu även IT-ansvarig och har hand om bokningarna. Med IHM Business School i bagaget styrde han sitt segel mot Kronovalls Vinslott för att jobba med marknadsföring och försäljning. Väl där drogs han in i vinets magiska värld och utvecklade sitt sjätte sinne för dryck, som så klart kröntes med en sommelierutbildning. Alltsedan dess har det provats många drycker och skapats många historier. Fredrik riggar festen, liten som stor, och har alltid en liten guldkornshistoria i bakfickan. Fredrik@matovin.com


Linus Hornwall
Kock

  Linus@matovin.com

 

Facebook

Följ oss och inspireras

Instagram

Vad gör vi nu?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!