Räk & fläsk gyoza med yuzu, ponzu och hemmagjorda togarashi
Helt klart en familjefavorit!
30 st wontonplattor alt gyoza ark
200 g fläskfärs
50 g skalade räkor
2 dl grädde
2 msk salt
riven ingefära efter smak
1 klyfta riven vitlök
2 st salladslökar strimlade
Ponzu
japansk soja, yuzu juice, lite socker blandas till en god marinad- stri
Mixa färs med grädde och salt. Tillsätt kalla, skalade hackade räkor. Smaka upp riven ingefära,
fisksås, salt och peppar.
Stansa ut rundlar på arken . Spritsa en sträng eller “skeda” upp färs på varje ark. Limma över arken med lite vatten och tryck sedan ihop ordentligt så att det ser ut som en “kanot”. Sätt dem i frysen tills stekning.
Stek dem sedan gyllene på ena sidan i olja – slå på en skvätt buljong- täck med lock och låt all vätska koka in. Vänd upp på tallrik och strössla över fint strimlad salladslök och Maries hemmagjorda Togarashi.
Blanda samman ponzumarinaden och dippa gyozan där i vid servering.
Marie Skogström