• Laga Mat
    • Mat & Vin Förkläde
    • Matlagningskurser privat
    • Matlagningsaktiviteter för företag
    • Presentkort
  • Restaurangen
    • Middag och provning
    • “Pop-In”
    • Skogströms Vardagsrum
    • Se hur vi har det
    • Fest
    • Bröllop
  • Event
    • Konferens
    • Eventcatering
    • Catering
  • Recept
    • Kokbok Live
    • Receptframtagning
    • Lansera Produkter
  • Jul
  • Nyår
  • Kalender
  • Kontakt
    • Om Oss
  • English
  • Laga Mat
    • Mat & Vin Förkläde
    • Matlagningskurser privat
    • Matlagningsaktiviteter för företag
    • Presentkort
  • Restaurangen
    • Middag och provning
    • “Pop-In”
    • Skogströms Vardagsrum
    • Se hur vi har det
    • Fest
    • Bröllop
  • Event
    • Konferens
    • Eventcatering
    • Catering
  • Recept
    • Kokbok Live
    • Receptframtagning
    • Lansera Produkter
  • Jul
  • Nyår
  • Kalender
  • Kontakt
    • Om Oss
  • English

  • Kokbok Live
    Här hittar du inspiration

Nyårsmeny 2020

29 december, 2020 /  By Zeljko /  No Comment

SIGN BY: Årets kock Peter Skogström & Dessertmästaren Marie Skogström! Gör som vi ska göra! En smakfull 4 rätters meny som sätter extra piff på årets sista dag! Njut av kvällen i goda vänners lag med skön musik, värme, goda drycker och så lite jobb […]

Read More

Småländska chokladkaka- syltade körsbär med fluffig choklad & romgrädde

14 december, 2020 /  By Zeljko /  No Comment

125 g           Choklad, 60-70% fruktig 125 g           Smör 125 g           Florsocker 40 g            Vetemjöl 1 st              Ägg 2 msk         Vätska typ apelsinsaft eller hallonpuré tex. eller sprit Beredning Smält smöret i en kastrull tag åt sidan, rör ner hackad choklad […]

Read More

Saffrans skorpor med norrländska torkade blåbär & vit choklad

14 december, 2020 /  By Zeljko /  No Comment

50 Skorpor 100 g          smör 0.5 g           saffran 0.5              tsk salt 100 g          vit choklad 6 dl             vetemjöl 1 tsk           bakpulver 1 dl             torkade blåbär 3                 ägg 2.5 dl         socker Över 60 minuter Beredning Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i […]

Read More

Sotad röding med gari på kålrot med jalapenomajjo

14 december, 2020 /  By Zeljko /  No Comment

Sotad röding 400 g          rödingfile 1 msk          socker 1 msk          salt 1 tsk            krossad rosepeppar 1 tsk            krossad korianderfrö Fisk-Skär fisken i 4st batonger, Blanda kryddorna och vänd med fisken. Låt fisken stå ca 30 minuter ute i rums temp. ”Sota” bränn av den med […]

Read More

Apelsin och kummin glacerad fläsksida från Karlfältsgården med sallad på spetskål grönkål och apelsin

14 december, 2020 /  By Zeljko /  No Comment

4 -6 pers 1 kg             Fläsksida utan ben och svål 2 msk         Kummin 1 msk          Salt 1 msk         Svartpeppar, grovmalen 2 dl             Honung 3 dl             Apelsinjuice 1 st             Apelsinzest 50 g           […]

Read More

Sweden sill goes Asia

14 december, 2020 /  By Zeljko /  No Comment

10 portioner 500 g               inläggnings sill, 5 minuter 2 msk              salt 3 msk              socker 2 st                  schalottenlökar, strimlad 1 bit                 purjolök, strimlad 2 msk             riven ingefära 1/2 dl             fin hackad färsk citrongräs […]

Read More

Maries curry och äppelsill från Skåne

14 december, 2020 /  By Zeljko /  2 Comments

10 portioner 500 g           inläggnings sill, 5 minuters 1 dl               majonnäs 1 dl               gräddfil 2 msk          curry 1 dl               skivad rödlök 1/2dl […]

Read More

Tartar på älg med jalapeno, frittad lök, råg och morötter

23 oktober, 2018 /  By Zeljko /  No Comment

4 pers 400 g     Älg typ innanlår, högrev 3 msk      olivolja salt & peppar zest från 1 citron 2 st         morötter, gärna färg glada 1 st          rödlök 2 msk     vitvinsvinäger 1 msk     olivolja fruktig salt & peppar 200 g     rågbröd 50 g       smör […]

Read More

Zucchini med crunch

9 september, 2018 /  By Zeljko /  No Comment

Zucchinis 700g Lagrad ost typ svecia 50g Torkade brödsmulor 20g Finhackad persilja 6tsk Finhackad timjan 2,5tsk Citron, riven 1st Vitlöksklyftor 1 st Smör 50 g Salt och peppar Serveras med syrad grädde t ex rökt gräddfil Gör så här; 1. Skär av Zucchini precis innan […]

Read More

Spenat och prästostgratinerat ostron

29 december, 2017 /  By Zeljko /  No Comment

4 st ostron,fine de clairs 100gr färsk spenat 1st schalottenlök, finhackad 50 gr grovt riven prästost 1 msk oystersås 1tsk chilisås / shiricha 1 msk olivolja grovmalen svartpeppar Beredning: Öppna och lossa ostronet, sautera spenaten i oljan och avsluta med oystersås,lägg spenaten på ostronet, chilisås […]

Read More


1234567
Page 1 of 7

  • Anmäl er till vårt nyhetsbrev

  • Kontakt

    bokning@matovin.com
    040 - 46 76 92
    Öppet för bokningar: Måndag - Söndag

  • Kontakt

    Mat & Vin Slottsparken
    Kung Oscars väg 2
    211 18 Malmö

  • Våra restauranger

    Smarta Kök
    Edison Restaurang
    P2 Restaurang
    Restaurang Niagara
  • Vi stödjer

    Henrik Superman
    Henrik Superman
    Giving People
    Marie för Vega
    Aktiv Skola

© Copyright 2020 Mat & Vin i Slottsparken Alla Rättigheter Reserverade.